HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Stars, hide your fires, Let not light see my black and deep desires.”
 
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Lépj közelebb
és ismerj meg minket


A város olyan erőket rejteget magában amit egy idő után nem titkolhat el. Az éjszaka hamar jön és nagyon lassan száll tova. Az idő nem áll meg, ám kínosan lassan telik. A jövőt nem olvashatja egyik kóbor lélek sem….St. Louisban minden és mindenki kinyitotta titkos szelencéjét és ami eddig fedve volt, hát már a múlté. A bizarr játékok és a megnyugtató tudatlanság összemosódott, és nincs többé határvonal valóság és képzelet között.Utolsó posztok
avagy ki volt utoljára aktív


Today at 10:31
Christopher Liam
tollából született
Yesterday at 18:57
Damon Lloyd Reynolds
tollából született
Yesterday at 01:04
Xavier Graham
tollából született
2019-01-18, 21:20
Xavier Graham
tollából született
2019-01-18, 20:32
Genevie Bertrand
tollából született
2019-01-18, 20:20
Min Jae Adams
tollából született
2019-01-18, 19:51
Alexander
tollából született
2019-01-17, 22:28
Axelle
tollából született
2019-01-17, 19:54
Cain Nowik
tollából született
2019-01-17, 18:43
Alexander
tollából született


Chatbox
csevegj kedvedre másokkal

Statisztika
Avagy hányan vannak az oldalon

Fajok
Egyéb alakváltók, Term.felettiek
4
2
Vérfarkasok
2 3
Vérhiénák 1 4
Vérleopárdok 2 3
Vérpumák 3 2
Vértigrisek 2 4
Vadászok és Halottkeltők 3
1
Vámpírok és halandó szolgák 6 5
Emberek 3 0
Összesen 26 24
Share | 

 Vértigrisek

 Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
Admin
Admin
Hello Darling, Please call me
Join date : 2014. Mar. 26.
Hozzászólások száma : 89
Tollvonásainak száma : 249
Vértigrisek
2014-03-26, 19:21Vértigrisek


Kezdetekben, öt tigrisklán létezett a néhai Kínai Császárság területén, az aranytigris királynővel az élen. Párja, Minden Tigrisek Atyja, egy nagy erejű vámpír volt, aki erejét megosztotta alattvalói között. Így örökölt az öt klán, öt különböző képességet. Azonban, amikor Minden Tigrisek Atyját megfosztották az erejétől, a királynőt pedig kivégezték a vámpírok, a klánok szétszéledtek, képességük odaveszett.
Ennek az elszakadásnak köszönhető, hogy a klánok befelé fordulóak lettek és többé nem közösködtek másokkal. Ez vezetett el odáig, hogy napjainkban a többi alakváltó fajhoz képest, jóval kevesebb tigris él a világban.
Egy különlegességük azonban megmaradt: utódaik megöröklik a likantrópiát. A klánok zártsága és tiszta vérvonal iránti rajongása csak még inkább elzárta őket társaiktól. Maroknyi csoportokon belül azonban hamar kialakult a belterjesség is. A régi időszakokban nem ment ritkaságszámba egy-egy tigris öngyilkossága, az irányított élet helyett, vagy éppen szökése a kényszerházasság elől.
Később kezdték felismerni, hogy lassan egymást ítélik halálra, így elkezdtek beharapni egyes kiválasztott személyeket. A tigrislikantrópia azonban az egyik legnehezebben átadható, mivel csak egy igazán erős tigris képes arra, hogy továbbadja. Mivel a beharapás során életfontosságú szerveket kell roncsolni, minimális az esélye annak, hogy a delikvens túlélje azt. Épp ezért kevés a beharapott tigris. A tigrisklán szempontjából mindig ajándék, ha valakit hozzájuk hasonlóvá tesznek.
A született tigriseket az különbözteti meg a beharapott társaiktól, hogy szemük emberi alakjukban olyan színű, mint szörnyetegük. Épp ezért, hajdanán nehéz volt elrejtőzniük.
A tigrisklánok erősen matriarchális beállítottságúak.


Az öt klán:
Fekete Klán - Jelenleg a kihalás szélére sodródtak, alig egy tucatnyiról tudni világszerte. Egy-egy példányt más klánok fogadtak be.
Kék Klán - Számuk alig sokszorosa fekete társaiknak, de létezésük ugyanúgy veszélyben van.
Vörös Klán - Kiterjedt családokban élnek szerte a világon. Számuk aránylag stabil és lassan gyarapodik. Ritkán ugyan, de előfordulnak közöttük beharapott példányok is.
Fehér Klán - A legnagyobb csoport, sokfelé megtalálhatóak, közöttük nagy számban vannak beharapottak is. A legliberálisabb klán.
Arany Klán - Egy időben azt beszélték, a néhai uralkodói vérvonal kihalt. Azonban erre az élő példányok rácáfoltak. A klán, a fennmaradását erős vámpírok védelmének köszönheti. Számuk kb. a Kék Klánéval vetekedhet.


Szintjeik:

I. Tigriskölyök
A frissen beharapott kölyök, a felépülést követően felébredő ösztönökkel néz szembe az alakváltó léttel. Vonzódni kezd a vadregényes tájakhoz, legyen az egy sűrű erdő, vagy szavannára emlékeztető kopárabb táj, esetleg tóvidék, mivel a többi macskafélével ellentétben a tigrisek kitűnő úszók, víz alatt is vadásznak, és szeretik a neves közeget. Hála színeiknek, mindhárom környezetben képesek a vadászatra.
A vezetők töltik be legtöbbször a mentoruk szerepét, vagy a falka erősebb tagjai. A névvel ellentétben, emberi viszonylatban nem kölykök. Ám vadászösztöneik nem kifejlettek, ezért sok tanulásra van szükségük. A tigris hatalmas, impozáns állat, ezért az embernek meg kell tanulnia alkalmazkodni az igényeihez. Az első teliholdjuk veszélyes, hisz sérült szerveik itt alakulnak újjá. Csak a legerősebbek vészelik át baj nélkül.
A született tigrisek 16 éves korukban váltanak először alakot, addig klánjuk készíti fel őket a rájuk váró életre.


II.Tigris
A falkatudatuk fokozatosan erősödik, ám még mindig segítők állnak mellettük. A vadászat során hajlamosak a kapkodásra, emiatt sok esetben sikertelenül végződik. Ezen a szinten már némi önállóság is jellemzi őket, de a szörnyetegük nem alkalmazkodik feltétlen az emberi akaratukhoz. Sokat segít ha megtanulják, kontrollálni az érzelmeiket.


III. Vértigris
Képesek rá, hogy visszaszorítsák szörnyetegüket, és használják annak természetfeletti erejét. A könnyebb vadászatokban aktív résztvevők, segítik fiatalabb társaikat. Ez a szint a vízválasztó. Ekkor lesznek fiatal zöldfülűből, megfontolt és sikeres vadászok, oszlopos tagjai falkájuknak. Ha nem felvigyázók, magányosan vadásznak. Kitűnően ismerik áldozataik gyenge pontjait.
Képesek átvenni falkatársaik szörnyetegét, ami hasznos egy állapotos nő esetében.


IV.Irányultságtól és szereptől függően:
Ezen a szinten többféle elnevezés használatos a vértigrisek köreiben. A falkájuk pontos rendszert követ, így itt megjelennek a :

Harcosok ( Tengkar):
A klánok rendfenntartói és vigyázói. Posztjukért keményen megküzdenek és megbecsülik őket. Figyelnek az egyensúlyra és keményen büntetik azokat, akik megsértik a klán szabályzatát, vagy magát a klánt. Képesek a részleges alakváltásra.

Őrzők ( Menabung) :
Felügyelők, akik a fiatal falkatagok, a királyi pár, és a falka jólétére figyelnek. Első sorban mentorok szerepét töltik be. A védekezés a specialitásuk. Egyfajta speciális kasztot képviselnek ők, hisz a hagyományokat is ők tartatják be, és ők ismertetik meg a fiatalokkal.
Képesek a részleges alakváltásra, valamint meg tudják akadályozni fiatal társaik alakváltását az energiák visszaszorításával.

Termékenyek (Giat, Giate):
Azok a nők és férfiak, akik fizikailag vagy mentálisan kiemelkednek a III. szinten lévők közül, de nem tagjai a Tengkaroknak sem a Menabungoknak.
Ők a klánt és a családot választják az emberi társadalom helyett. Csak akkor mennek emberek közé, ha feltétlenül szükséges. Koruk széles skálán mozog, a fiatal felnőttől az idősebbik. Ők a vérvonal fenntartásáért élnek.

Védők (Garaksak)
A testőrség. Közvetlen az uralkodók közelében vannak és védik őket. Parancsra cselekszenek, parancsra ölnek értük, ha kell. Bizalmi posztok. Nők és férfiak is lehetnek közöttük.

Kis Királynő (Sanaku)
A IV. és az V. szint között áll. Az a nő, akinek szörnyetege képes akár nagy távolságról is magához hívni a fiatal hímeket, hogy azokat követőjévé tegye és párosodjon velük.
Az erősebb Sanakuk sorsáról a királynő dönt. Vagy életben hagyja őket és azok új klánt alapítanak követőikkel, vagy hatalomféltésből megöleti.

Örökösök (Hakara)
A királynő gyermeke, aki a sorban követi őt, vagy a Raja-t. Továbbá olyan fiatal hímek tartoznak ide, akik elég erősek ahhoz, hogy kihívják a királyt amennyiben a Raja nem a királynő férje. Képesek ellenállni a Kis Királynők hívásának, mentális és fizikai erejük nagy.

Rusarani
A királynő társa viseli ezt a rangot abban az esetben, ha nem ő a klán legerősebb hímje.


V. Raja és Prinsip
A tigrisfalka királya és királynője. Előkelőek, erősek, megbízhatóak, jó vezetők. Ezen tulajdonságaik a legfontosabbak. A hagyományok nagy tisztelői, és a falkáért mindig minden esetben kiállnak. Tekintélyük megkérdőjelezhetetlen. Nem kell egy párnak lenniük ahhoz, hogy uralkodjanak a klánban.
A Raja a klán legerősebb hímje. Posztjáról harccal távolítható el, de a küzdelem nem halálig tart, a fajfenntartás végett. A klán védelmezője és a harcosok vezetője.
A Prinsip a teljhatalmú uralkodó. A hagyományok tisztelője, őrzője és védelmezője. A klán legerősebb alfa nősténye. Királynői posztot csak Kis Királynő szerezhet. A királynőt nem lehet kihívni. Amint megöregszik vagy meggyengül, posztját a Kis királynő vagy annak hiányában a legerősebb alfa nőstény veszi át.

Vissza az elejére Go down
http://shiningdarkness.hungarianforum.com
 
Vértigrisek
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Shining Darkness :: Általános :: Kezdö lépések :: Játszható Fajok-
Ugrás: