HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Stars, hide your fires, Let not light see my black and deep desires.”
 
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Lépj közelebb
és ismerj meg minket


A város olyan erőket rejteget magában amit egy idő után nem titkolhat el. Az éjszaka hamar jön és nagyon lassan száll tova. Az idő nem áll meg, ám kínosan lassan telik. A jövőt nem olvashatja egyik kóbor lélek sem….St. Louisban minden és mindenki kinyitotta titkos szelencéjét és ami eddig fedve volt, hát már a múlté. A bizarr játékok és a megnyugtató tudatlanság összemosódott, és nincs többé határvonal valóság és képzelet között.Utolsó posztok
avagy ki volt utoljára aktív


Yesterday at 18:25
Méchante
tollából született
Yesterday at 18:08
Min Jae Adams
tollából született
Yesterday at 14:58
Elisabeth Leighton
tollából született
Yesterday at 13:17
Arnold 'Samael' Blackwell
tollából született
Yesterday at 11:50
Alexander
tollából született
Yesterday at 11:36
Arnold 'Samael' Blackwell
tollából született
Yesterday at 11:10
Alexander
tollából született
Yesterday at 10:58
Elisabeth Leighton
tollából született
Yesterday at 10:16
Amber Hill
tollából született
Yesterday at 05:50
Eric Rafael Krauss
tollából született


Chatbox
csevegj kedvedre másokkal

Statisztika
Avagy hányan vannak az oldalon

Fajok
Egyéb alakváltók, Term.felettiek
1
0
Vérfarkasok
2 2
Vérhiénák 2 2
Vérleopárdok 3 3
Vérpumák 3 5
Vértigrisek 2 5
Vadászok és Halottkeltők 3
1
Vámpírok és halandó szolgák 5 5
Emberek 2 0
Összesen 23 23
Share | 

 New conception - Abel - Dominic

 Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
Dominic R. Jensen
Hello Darling, Please call me
Join date : 2017. Dec. 31.
Age : 24
Hozzászólások száma : 10
Tollvonásainak száma : 7
New conception - Abel - Dominic
2018-01-18, 10:01


Ülök a híd korlátján, lábam a mélységbe lógatom, és az alattam zúgó vizet nézem. Kezemben mappa, körülöttem csend. Nem mozdulok. Az egyedüli változás körülöttem a számon rendszeresen kigomolygó lehelet, mely a szürke környezetbe egy kis fehérséget csempész a pillanat erejéig, majd szerte foszlik, aztán ismét megjelenik és eltűnik. Rendszeresen, szinte már óramű pontossággal.
Pontosság..

***

- A pontosságod fiam kiborítja a kollégáidat és engem is!


- Miért kell állandóan szőrszálhasogatóan pontosnak lennie? Ez nem vérre megy!

- Lazíts már kölyök! Rámegy az életed, ha ennyire kukacoskodó vagy mindenben.

- Azt tudod, hogy hétvége jön? Nem fizetünk túlórát! Menj, élj egy kis magánéletet is végre! Nem minden a munka, szerezz barátnőt!

- Jó, hogy ennyire szeretsz dolgozni, de a többiek nem bírják követni a tempód. Az ütem, amit diktálsz rontja a többiek munkamorálját.


***

Ezek az emlékek és szavak sokszoros tőrdöfés voltak egy olyan lépés előtt, ami megadta a kegyelemdöfést...
Munkaviszony megszüntetése közös megegyezéssel...
- Mi ebben a közös megegyezés? - sóhajtok szomorúan, nézve kezemben a leszámoló papíromat, amit ma nyomtak a kezembe.
- Éljek magánéletet, mi? - sóhajtok ismét, megigazítom szemüvegem és felnézek a csillagos égre. Legalább szép.
- Egy este alatt két pofára esés... - belenyúlok a zsembembe és előhúzom a kis bársonydobozt, benne tartalmával, ami a dobozt egy másodpercre se hagyta el az este folyamán, pedig ez volt a terv. Aztán egy kellemes este. Erre akinek örök hűséget akartam fogadni megcsalt, ahol pedig azt hittem, hogy megbecsült munkát végezhetek, becstelenül kidobtak. - Egy este.. Alig egy óra leforgása alatt... mint valami használt rongyot... Komolyan ezt érdemlem? Nem! Nem ezt érdemlem!
- Ha az az utcagyerek kell, légy boldog vele, aztán majd ne fuss sírva vissza hozzám pénzért könyörögni.. A munkaadóm pedig.. Fogja még bánni, hogy kidobott egy precíz embert, fotografikus memóriával számok terén.

Visszateszem zsebembe a dobozkát, és papírjaimat nézem, majd hirtelen eszembe jut valami. Jó, ha az embernek vannak kapcsolatai. Előhalászom a telefonomat, majd beütök fejből egy számot.
- Haló? Mr. McGrowen? Igen, itt Dominic Jensen.. Ryan.. Igen... Szép estét! Nem akarom zavarni így este, de sokat gondolkodtam azon, hogyan tudnám megköszönni, hogy az egyetemen annyit segített és mentorált. Még mindig az adóhivatalnál dolgozik? Remek. Ennek igazán örülök. Szívesen a figyelmébe ajánlanék egy céget. Érdemes lehet belenézni a könyvelésébe úgy 17 augusztusa táján. Igen. Wirren és Nor Kft. Logisztika. Igen, itt St Luisban van a székhelyük. Igen, van önéletrajzom. Igen.. Ó. Igazán lekötelez. Várom a hívását. További szép estét! - teszem le a telefont, és visszarakom a zsebembe.
Mélyet lélegzem, határozottan jobban érzem magam. Ha összejön, lehet még állásom is lesz a nemzeti adóhivatalnál. Ettől felbuzdulva a mappám aljára száműzöm az elbocsátás papírjait, és önéletrajzom veszem elő, meg egy tollat. Más dolgom nincs, és jót tesz a hideg, friss levegő az agynak. Elkezdem a nyomtatott önéletrajzom tollal kiegészíteni.
Vissza az elejére Go down
avatar
V. A város ura
Abel Milai
Hello Darling, Please call me
Join date : 2016. May. 02.
Hozzászólások száma : 60
Tollvonásainak száma : 62
Re: New conception - Abel - Dominic
2018-01-18, 19:50


A kötvények így, az új vámpír úgy, ez a papír ide és ezt is alá kéne írni. Ezt hallgatnám ha a dolgom csinálnám. Szerencsére ma a munkát kicsit rugalmasan kezelem és kiadtam magamnak egy szabadságot, extrába. Vétek lenne egy ilyen szép felhőtlen estét veszni hagyni. A hold majdnem teli. A csillagok... azokból semmit nem látni a közvilágítástól. Ennek fényében úgy döntöttem, alig pár perce, hogy irány a külváros. Egészen más mint a vérnegyed kellős közepe. Ott most éled fel a világ, itt pedig a legtöbb ember már nyugovóra tért. Kellemes csönd honol az utcákon, zavartalanul sétálok amerre csak kedvem hozza. Mi sem tökéletesebb pont a megfigyeléshez, mint az öreg acélhíd teteje. Hmmm... fura azt a rozsdás fémkupacot öregnek hívni. Legalábbis tőlem. Megint elkalandoztam... ácsi! Pont ezért vagyok kint. Hogy elkalandozzak! Erre pedig a híd tetején fog sor kerülni. Oda nem világít lámpa és ha még nem is olyan mint egy kietlen mező, megteszi.

A hídhoz érve rámarkolok az egyik rozsdás gerendára és irány felfele. Szép vastag merevítők vannak a rácsszerkezetben így könnyen sétálok el egészen a közepéig. Innen pedig... az meg ott ki a szösz? jobban szemügyre véve egy unatkozó fazon. Vagyis... aki unatkozik az nem a védőkorláton ül. Óóóó egy öngyilkos. Ritka és szórakoztató állatfaj, ennek örömére előbb kifaggatom a sanyarú sorsáról aztán pontozom a szaltót és vissza a csillagnézéshez. Remek kis tervemmel fejemben ismét visszaindulok egy gerendán. Elég meredeken állnak, hogy masszívan kapaszkodni kelljen, így extra poén ként fejjel előre csúszok le a fazon mögé.  
Induljon az öngyilkos bingó, mert valamivel fel kell dobni az estét. Elegáns és valami mappa van nála. Akkor a három leg valószínűbb a tőzsde zuhanás, faképnél hagyás vagy nem áll fel a cerka soha többé. Hmmm.... Legyen a tőzsde.
Hangosan köszönök rá, ha már fejjel lefele vagyok mögötte egy gerendán, hátha segítek neki.
- Halihóóóóó. Szép az este nemde, hullajelölt? -
Vissza az elejére Go down
avatar
Dominic R. Jensen
Hello Darling, Please call me
Join date : 2017. Dec. 31.
Age : 24
Hozzászólások száma : 10
Tollvonásainak száma : 7
Re: New conception - Abel - Dominic
2018-01-24, 15:40


Tettemmel megelégedve írogatok az ölemben tartott mappán. Adatokkal, munkafolyamatokkal és évszámokkal egészítem ki önéletrajzomat. Végül is félni valóm nincsen, munkám valószínűleg lesz. Van felhalmozott tartalékom, szóval pár hónapig nyugodtan lógathatom a lábam otthon, de ugye nem ez a cél. Nem szeretek lábat lógatni. Szeretem, ha van célja az életemnek, hiszen az élet rövid. Ha még céltalan is... És szeretem elmondani magamról, hogy igen, megcsináltam, elértem, megtettem, sikerült, volt értelme. Bár nem mindenki áll hozzá így a dolgokhoz, mint kiderült, de sebaj. Seperc alatt lesz munkám!  Igen! Biztosan! Biztatom még magamat is, de azért bennem van még a csalódás. Mind a két fajta, így mélyet sóhajtok, és a vizet nézem.
Ekkor köszönnek rám hátulról, mire összerezzenek, és majdnem leejtem tollamat, hisz a csendet hangosan szakítja félbe még a normális hangnem is. Mikor összeszedem magamat ijedtemből felsóhajtok - Önnek is kellemeset. Ne aggódjon, nem szándékozok leugrani. - fordulok hátra, és majdnem mégis leugrok, bár nem önszántamból hanem a hirtelen meglepetéstől, ahogy realizálódik bennem, hogy a fazon, aki rám köszönt a híd gerendájáról fejjel lefelé lógva.
- Atyaúristen! - jön ki belőlem egyszerre a meglepődés, és a tollam mégiscsak úgy dönt, hogy úszni fog, én pedig próbálok minél gyorsabban bekecmeregni a hídra a korlátról, minél távolabb a lénytől, mert ez abszolút biztosan nem normális, és minél hamarabb eltakarodni a helyszínről, mielőtt még a holnapi híradó rólam, vagyis a valahol megtalált hullámról fog szólni.
Igyekezetemnek hála papírjaim is megindulnak lefelé ölemből a folyóba. - Ne! - riadtan kapok utánuk, elfeledve amúgy is kényes egyensúlyi helyzetemet, és már csak azt érzem, hogy kicsúszik a korlát alólam és elkezd húzni a mélység.
Fel se fogom mi történik, csak döbbenten nézek felfelé a hold nélküli, tiszta, csillagokkal teli égre.
Vissza az elejére Go down
avatar
V. A város ura
Abel Milai
Hello Darling, Please call me
Join date : 2016. May. 02.
Hozzászólások száma : 60
Tollvonásainak száma : 62
Re: New conception - Abel - Dominic
2018-02-05, 11:13


Én lógok, meg ő is. Mégsem hagyhattam, a saját műsorom kimeneteleként meghalni. Végül is miattam történt az egész nem? Ide kéne egy vicc. De kicsit előre siettem. Szóval...

Szomorúság önti el a szívem. Nem, hogy az okot nem találtam el, még csak az ücsörgés miértjére sem sikerült ráhibáznom. Kellemetlen dolog a kudarc, de a kíváncsiság még bosszantóbb ha kielégítetlenül marad.
- Akkor még is mit... - Illetlenség valakit félbe szakítani, főleg annak a mesehősnek a nevével. Miért hivatkozik rá mindenki ha még sose segített. Ezzel az erővel kiabálhatna Pókemberért is.
Bár a jelenet muris. A repülő toll, a suta kapálózás, végül az azt követő papírok. Ennek lőttek koma.
- Deeeeeee. - Válaszolom cinikusan elnyújtva mintha a sorsot képviselném. Tovább is lehetne fokozni az este fényét, ha nem borulna meg és indulna lefele. Félelmetesen esetlenek a halandók. Mikor még éltem az ilyen életképteleneket folyóba dobtuk és hagytuk meg... de ismerős a pillanat.
Pozíciómból elrugaszkodok és ráfogok a bokájára. Természetesen az a kurva Newton kérlelhetetlen figura. Ő, meg a nyomorult gravitáció. Persze, hogy megyünk tovább. Szabad kezemmel az acél gerendák egy kiugró szegélyét megragadom és már meg is álltunk. A bibi csak annyi, hogy jó másfél méterrel a korláttól lejjebb a híd alján csimpaszkodok, ő meg még nálam is lejjebb függ alatta a tátongó mélységgel.
- Úgy látom jó haverok leszünk, ha már most együtt lógunk! - Humorizálnék még pár fájdalmasat de nem hiszem, hogy neki is van rá ingerenciája.
- Jó jó. Szar poén, de rögtönöznöm kellett. - Egyet lendítek rajta felfele, reménykedve, nem teljesen életképtelen. Ebből még a korlátot is átkarolhatja, de ha ügyes... áááá hisz a papírok után próbált bezuhanni. Elég ha elkapja. Nem várhatok sokat a maiaktól.
A teher nélkül könnyedén mászok vissza és szegezhetem neki újra a kérdést. Ajánlom, hogy most ne szakítson félebe.
- Szóval. Ha nem öngyilkos jelölt vagy akkor mégis mit csinálsz a korláton? Még a végén... azt hiszem ez egy lefutott kör. -
Vissza az elejére Go down
avatar
Dominic R. Jensen
Hello Darling, Please call me
Join date : 2017. Dec. 31.
Age : 24
Hozzászólások száma : 10
Tollvonásainak száma : 7
Re: New conception - Abel - Dominic
2018-02-22, 16:51


Mappám után kapok, és sikerül elkapnom, de magamra nem figyelek és helyzetemre. Egyensúlyom elvesztése eléggé meglep, meg persze az se segít, hogy mögöttem az illető továbbra is ott van.
Aztán már csak a szabadesést érzem, ahogy gyomrom a torkomba tömörül, végül pedig erős fogást és egy rántást érzek bokáimnál. Lenézve megáll bennem az ütő, ahogy a semmiben lógok, és a zuhanástól csak egy satuszerű kéz választ el. Hatalmasat nyelek, mappámat magamhoz szorítom, és már éppen elhatalmasodna rajtam a pánok, mikor felettem megszólal a jelenleg megmentőmként fellépő fazon.
- Eléggé elborult elmére vall, ha valaki ilyen helyzetben ilyesmivel viccelődik...- jegyzem meg felnézve bokám felé, és szemügyre veszem. Ő sincs jobb helyzetben, csak ő nem fejjel lefelé lóg, hanem kapaszkodik. Mindenesetre nem tűnik úgy, hogy megerőltetné magát azzal, hogy a levegőben tart. Pont emiatt nem tudom eldönteni, hogy örüljek, vagy kezdjek kétségbe esni. Ez a valami nem ember, az már biztos.
- Nem lehetne szilárd talajon állva rögtönöznie Uram? Szívesen meghallgatom, ha már nem fejjel lefelé lógok... Kissé huzatos itt lent.. - próbálom elterelni saját figyelmem és a lefelé nézés helyett inkább a hidat nézem, ami nem sokat segít, de jobb, mint az örvénylő folyó. Az engem tartó személyből sok mindent nem látok sötét, hosszú hajzuhatagán kívül, amit hol jobban, hol kevésbé kócol a szél.
Aztán egy hirtelen rántás a bokám felől, én meg már repülök is felfelé, egyenesen a híd korlátja felé, amit elkapok, és még azzal a lendülettel át is tolom magam rajta a betonra zuhanva fenékkel. Hatalmasra kerekedett szemmel próbálom felfogni, hogy túléltem, aztán összerezzenek, ahogy a repülés közben kezemből kicsúszó mappa mellettem csattan az úton. Hatalmasat lélegzek, és áldom az eszem, hogy a testedzést is komolyan veszem munkám mellett, azt hiszem, innen még jobban oda fogok figyelni a sportra.
Pár pillanat múlva megmentőm is megjelenik, ahogy nézem, számára csak egy kellemes kis testmozgásnak tűnt ez az egész. Hiszen engem is úgy feldobott, mintha valami pehelykönnyű ceruza lennék.. Erős, gyors, és nem fél a kritikus helyzetektől, sőt poénkodik velük.. Végignézek rajta, ahogy előttem megáll, mintha mise történt volna... Szemei kéken szikráznak, kísértetiesen.. Egy kissé megfeledkezek magamról úgy bámulom, majd mikor megszólal magamhoz térek. Észreveszem, hogy még mindig a betonon ülök. Összeszedem gondolataimat, megköszörülöm tokom, majd lassan felkelek.
- Megfordult a fejemben, de csak egy pillanatra. Aztán eszembe jutott egy jobb ötlet, amivel elégtételt vehetek magamért. Hiszen, miért én járjak még rosszabbul, mikor nem én voltam az, aki átgázolt a másikon? Nekem lesz új munkám, neki meg pár éve rács mögött. - porolom le magam, majd elkezdem összeszedegetni irataimat.
- Öhm.. Köszönöm a segítséget... Mr.. ? - nézek rá kérdőn.
Vissza az elejére Go down
avatar
V. A város ura
Abel Milai
Hello Darling, Please call me
Join date : 2016. May. 02.
Hozzászólások száma : 60
Tollvonásainak száma : 62
Re: New conception - Abel - Dominic
2018-02-27, 19:57


- Ezt határozottan bóknak fogom venni.- Kimondottan élvezem a hűvös szelet, a csendes tájat és a víz nyugtató hullámzását. Ő is boldognak látszik, csak jól titkolja. Vagyis... a boldog emberek nem szoktak leugrálni hidakról. Kezdek összezavarodni.
- Remek ötlet kedves Wattson. Jelenlegi pozíciónk csak hátráltatná nyomozásom előre haladását. Folytassuk odafent. Öveket becsatolni. Így is tettem. A hídon állva pedig remek látvány fogad. Él. Ez is valami a mai generációtól. Kicsit megsínylette, de egyben van. Végtagok ujjak semmi nem maradt le. Törékeny dolgok az ember. Kicsit határozottabban pofozza meg őket a vámpír és már törik is a nyakuk.
Válasza hatalmas vigyort csal arcomra. Mégis Öngyilkos jelölt volt. Megy ez nekem. Oké, csak kacérkodott a gondolattal, de ott volt. Ráadásul, munkabeli kudarc sodorta ide. Valami isteni vagyok ma este. Már csak az kéne hogy bróker legyen és jár magamnak a piros pont. Hiteken szalad fel a szemöldököm miközben mesél. A Munkabeli gázolósdi kíváncsivá tesz. Nem látszik olyan valakinek aki ki is tudna állni magáért.  
- A Mr-t hagyjuk. Abel Milai lenne a becsületes nevem. Önt kedves Wattson mégis ki alakítja? - Nyújtom neki kezemet is. Az emberek szeretik ha segítenek nekik, én meg udvarias vagy mi a szösz kéne, hogy legyek. Jobban meggondolva a neve annyira nem is mozgatja a fantáziám. Random pali, unalomföldéről. Élére vasalt elegáns ruhák, sok papír és fájdalmasan formális hozzáállás. Tuti hogy lelkesen tud beszélni valami számlázási vacakról, amitől a leg kötélidegűbb matuzsálem is karóba dől. A nemi életére nem merek tippelni. Lehet egy igazi lúzer vagy a tipikus a csendes tolja  legkeményebben alkat. Ellenben az a kis bosszúja nem hagy nyugodni. Kíváncsi vagyok egy ilyen ember mégis mire képes egy revans alkalmával.
- Szóval... Mi ez a bosszúhadjáratosdi? Nagyon érdekesnek hangzik. - Legalább is érdekesebbnek, mint egy matekóra egy motyogó tanárral, de ez van, ebből kell valamit kihozni. Ma amúgy is jó a kedvem. Vagyis bármikor jó a kedvem ha papírmunka elől menekülhetek meg.
Vissza az elejére Go down
avatar
Dominic R. Jensen
Hello Darling, Please call me
Join date : 2017. Dec. 31.
Age : 24
Hozzászólások száma : 10
Tollvonásainak száma : 7
Re: New conception - Abel - Dominic
2018-03-13, 13:43


- Annak veszi, aminek akarja, csak mentsen meg, kérem! - jön ki belőlem, kissé felháborodottan. Ez a fickó nem fél.. Vagy nincs oka rá, vagy nem érzi, hogy ez egy olyan szituáció, ahol a normál ember fél. Nem is tudom, melyik lenne a rosszabb eset.
- Mi az hogy..... - és itt bent ragad a szó, mert már repülök, aztán kapaszkodok, mászok és végre stabil talajt érzek magam alatt, nem az ürességet és még mélyebben a zúgó folyót.
Mély lélegzetekkel adok hálát lényegében bárminek, hogy túléltem ezt az egészet. Magamhoz térek, és végre tudok a beszélgetésre koncentrálni ahogy lassan csitul nyugtalanságom és adrenalin szintem is kezdi ismét elérni a normált.
- Üdvözlöm Mr. Milai. Az én nevem Dominic Ryan Jensen. - mutatkozok be én is és kezet fogok vele, közben a nevét kóstolgatom magamban. Abel Milai.... valahonnan nagyon ismerős ez a név, de hirtelen nem ugrik be, hogy honnan. Kérdésére kizökkenek a gondolatmenetből.
- Nos a volt munkáltatóm eléggé elbánt velem, mikor finoman kirúgott a cégtől olyan dolgokért, amiket megoldani kéne nem pedig eltusolni.. Meg akartam oldani a problémát okosan, ami nem tetszett neki, végül is van, aki jobb szereti saját zsebében a pénzt.. Kirúgott, én meg az adóellenőr ismerősömnek adtam egy tippet. - vonok vállat. - Az adócsalás súlyos dolog. Ha nem rúg ki elsimítottam volna neki az ügyet, hogy a zsebében is maradjon, és baja se legyen, de az neki túl problémás volt. Inkább kirúgott.. Nos akkor oldja meg a problémáit innentől az ügyvédje.. Jól fog jönni neki az eddig félretett pénze, ha még nem verte el mindenfélére.
- Sajnálom, de nem igazán bírom az igazságtalanságot, főleg magammal szemben.
- nézek rá.
- És Ön, Mr Milai? Nem sokan szoktak ebben az időben errefelé sétálni. Csak nem nyomasztja valami magát is?
Vissza az elejére Go down
avatar
V. A város ura
Abel Milai
Hello Darling, Please call me
Join date : 2016. May. 02.
Hozzászólások száma : 60
Tollvonásainak száma : 62
Re: New conception - Abel - Dominic
2018-03-15, 19:12


Elkerekednek a szemeim neve hallatára. Régóta keresek egy ilyen helyzetet. Ezt közbe kell vágnom.
- Ryan közlegény. Azt hiszem megmentettem. - Ejj jobban vigyorgok mint kéne. Valószínűleg a fogaim is elővillannának ha nem lenne buzisan a kezem az arcom előtt. Gáz így röhögni, de nem akarom kezdésnek kiborítani. Elég ártatlan figurának tűnik.
Végighallgatva a dumáját, isteni szikra villan be bennem.
-Az én indokaimra majd visszatérünk. - legyezek össze vissza. - Engem jobban érdekel az a röpke tény, hogy most munkanélküli. Tudod elég rosszul állok irodista munkaerővel. Ha pedig téged menesztettek én pedig szorgos kezeket keresek, talán ki is hozhatnánk valami közös sikert ebből a meséből. Persze nem csak úgy belecsapni, kell azért papír háttér ami ha jól sejtem most a nyílt tenger felé tart, de gondolom szerzel másikat. Meg... atya ég.
Egyáltalán keresel e munkát?
- Vigyorognék megint rá, de fogak...fogak Abel!
Milyen csodás lenne egy új firkász aki helyettem melózik. Vagy legalább könnyíti a sok vacak papírt. Nem kéne elijeszteni. Erre az előtt gondolhattam volna hogy leugratom és visszadobom. Hogy ússzam meg, hogy vámpír vagyok és esetleg kihátráljon? Várjunk még igent se mondott. Előbb arra kéne rájönni, hogy vegyem rá a jelentkezésre.
Fene még több kérdés is volt... izé.. valami jót. Gondolkozz ki a bánat járkál itt ép ésszel ilyenkor. Csak jöjjön be ...
- Egy egyszerű Free Runner vagyok. Bejárom a várost megmászok ezt azt. Este kevesebb a rendőr meg a kocsi ami zavarhatna a hobbimnak való hódolásban. Ez a híd a kedvenc helyem. Sokat lógok rajta ami azért ad némi fittséget is. Azt hiszem ezt érezted is. - Bicepszem feszegetem mintha büszke lennék rá.
Könyörgöm vegye be...
Vissza az elejére Go down
avatar
Dominic R. Jensen
Hello Darling, Please call me
Join date : 2017. Dec. 31.
Age : 24
Hozzászólások száma : 10
Tollvonásainak száma : 7
Re: New conception - Abel - Dominic
2018-03-19, 13:45


A nevemmel vont párhuzam kapcsán, amit igencsak gyakran hallok, csak mélyet sóhajtok elkeseredetten. - Komolyan, ennél többre nem futja? - csúszik ki számon kissé csalódottan. Nem elég hogy természetfeletti, de mellé vagy egy humor Heroldot vagy egy idiótát fogtam ki. Remek. Most aztán hogyan tovább? - Azért köszönöm... - mondom, próbálva javítani helyzetemen. Azt hiszem nagyon gyorsan le kéne lépnem a közeléből. A viselkedése valahogy eléggé hátborzongató.
De mivel beszélgetésbe kezd, így nem igazán tudom kivonni magam alóla, hiszen az udvariatlanság, és ki tudja, hogyan reagálna rá. Lehet addig élek, amíg beszélgetek vele, és lefoglalom figyelmét.
A kérdésemre természetesen nem kapok választ, de ez már meg sem lep, majd összerezzenek - Miért is? - ugye nem azt tervezi, hogy itt kinyír, és még meg is ússza, mert holnap nem várnak sehova... Akár több napba is beletelhet, mire valakinek egyáltalán feltűnne, hogy eltűntem.. Hogy lehetek ekkora barom! Legalább a szomszéd nénivel barátkozhattam volna össze! Vagy lenne kutyám és járnék sétáltatni a parkba.. Vagy bármi... Már éppen kezdeném magamat egyre jobban okolni saját meggondolatlanságom miatt, mikor elér hozzám hangja, s leginkább annak értelme.
- Hogy tessék? - nézek döbbenten. - Ön most munkát ajánl nekem? Azok után, amiket elmondtam? Hogy a volt munkáltatómat vidáman dalolva dobtam fel az adóhivatalnál? - nézek nagyokat - Azt se tudja, milyen végzettségem van, vagy milyen munkát végeztem... - amikor mondja, hogy kell a papír háttér megnézem kis mappámat, amit azért sikerült elkapnom és az életemnél is jobban kapaszkodni belé. - Ami a papírokat illeti.. Éppen van még nálam pár... - kezdem előhúzni egyik önéletrajzomat, de kezem megáll a mozdulatban. ~ Most komolyan? Dominic! Hülye vagy? Ez itt egy természetfeletti! Egy kibaszott vámpír, vagy mi! És te komolyan képes lennél az önéletrajzod odaadni neki csak mert munkával kecsegtet? Eszednél vagy?! Azon rajta van minden elérhetőséged, a címed, minden! Ha most túl is éled és elenged, mert már éppen levadászott valakit hasonló csellel, de a holnapi estéd tuti az utolsó lesz. Ne legyél barom! Szépen tedd vissza a papírt és húzz innen a francba!~
Lassan elkezdem visszacsúsztatni a lapot a mappába, és reménykedek, hogy sokat nem vett észre teketóriázásomból, mert azt nehezen magyaráznám meg neki.
- Ami azt illeti keresek, bár elég sokan mondták, hogy jó lenne, ha egy kis pihenőt vennék ki, és átgondolnám az életem.. És.. Lehet nem ártana hallgatni rájuk, ha már ennyien mondják... - nézek rá kissé hátrébb húzódva tőle, meg hirtelen jött lelkesedése elől.
Feleletére, hogy mit is keres erre csak szkeptikusan nézek rá, hirtelen még a félelmemet is elfelejtem - Free runner? Aha... Persze.. - arcomról tisztán le lehet olvasni, hogy egyáltalán nem hiszek neki, főleg ahogy végigmérem felszerelését, ami nem éppen sportruházat, inkább üzletembert tudnék elképzelni benne.. - Ebben a ruhában? - nézek ismét fel rá, majd eszembe jut, hogy miféle, így próbálok kicsit javítani helyzetemen. - Tegyük fel, hogy elhiszem... Ez esetben, milyen munkát tudna nekem egy free runner kínálni? - nézek rá kíváncsian. Komolyan kezd érdekelni, hogy miért töri ennyire magát ilyen nyilvánvaló hazugságokkal, ahelyett, hogy megbabonázna, lecsapna és hazavinne felzabálni, vagy eltenni holnapra.
Vissza az elejére Go down
avatar
V. A város ura
Abel Milai
Hello Darling, Please call me
Join date : 2016. May. 02.
Hozzászólások száma : 60
Tollvonásainak száma : 62
Re: New conception - Abel - Dominic
2018-03-20, 10:51


Igaza van.Mutató ujjaim magam előtt összeütögetve ismerem be, valószínűleg elég elcsépelt poént sikerült kihúzni a tarsolyomból. - Hát... jobb szoktam lenni, de ezt nem tudtam megállni.- Jópofa figura. Igazi karónyelő, de ő a mutatvány végén magában hagyja és talán attól lehet ilyen merev. Vagy csak most kvázi belöktem a vízbe és egyben meg is mentettem miközben végig annak adtam hangot hogy milyen jól szórakozok. Hmmm ettől nem szoktak az emberek boldogok lenni. Igen határozottan ez is beleszámíthat.A "miért is" szóra sem érdemes. Ha visszatérünk akkor úgy is teszek. Ekkor viszont pillanatnyi félelmet érzek átfutni rajta. Amm talán kapiskálja mi is vagyok? Ajj valahogy terelnem kell a szót mielőtt elfut. Nem tudom hogy mitől tart, de még nincs semmi veszve. Még...
A kérdésére nem lehet mit mondani hisz önmaga válaszolja meg, a ruhája, a viselkedése és a papírok. Azért ezt neki is kifejtem. -Dominic. Nézzen magára. Kiöltözve, dokumentációkkal játszadozott a halál ötletével. Bármilyen nemű papírmunkához is ért, annak él hisz abban is akart meghalni, vagyis legalábbis játszadozni a gondolatával. Bármilyen irodai munka legyen a keze alatt, ezzel a hozzáállással rossz lóra nem tehetek. Javítson ki ha valahol tévedek. -
Úgy érzem indokaim jó helyre kerültek, mert papírok bújnak elő mappájából. Nem semmi ez a figura, ha ennyire felkészült. Nem mehet ennyire könnyen. Kicsit hitetlenkedve figyelem és hallgatom a szinte magát belevető szöveget, de megakad. Úgy tudtam, de úgy. Fene. Na halljuk a kifogásokat... Ennél ugyanis jobbakat akarok.
- Elég gyorsan meggondolta magát. Vagy csak idő kellet míg emlékezni kezd erre a pihenés oltárán tett fogadalomra. - Szemeim tágra nyílnak akár azt is lehetne hinni hogy valami leesik. Bár színjáték az egész nagyon meglepett fejet vágok amit jó szakács módjára enyha sértődött hangsúllyal fűszerezek. - Az a baja hogy zsidó vagyok? Ne mentegetőzzön, hogy nem is sejtette. Az Abel kimondottan általunk használt név. Micsoda szégyenteljes figura maga. Elfoganda egy ajánlatot, de hirtelen pihennie kell, mert nem dolgozik egy bibsinek? Cöh... -
Nagyon adom a sértődöttet. Pedig kis híján felröhögök. Húú de megérte ma kijönni ide. Ezek után rendszeresebben kell munkát kerülnöm.
Miután megadtam a gyenge kifogást, összetörve hallom hogy könnyedén elsöpri azt. Utolsókat rúgva menteném a menthetőt, de mégis mit lehet kezdeni egy elúszott hajóval.
- Őőőőő... Az.. eleganciát szem előtt tartom? - Te idióta, ez kérdés volt nem kijelentés! Eddig is tuti volt a bukás de most fejest ugrottam a betonba. Akkor marad a rideg valóság, mert full hülyének csak ne nézzük.
- OKé oké... egy öltönyös Free runner nem sok mindent ajánlhat. Szóval. Abel Milai főállású vámpír. - Nyújtom a kezem és folytatom. - A könyvelési osztályra keresek megfelelő személyeket és így első szempillantásra még alkalmasnak is tartottam. - Remélem az őszinteség jobb húzás...
Vissza az elejére Go down
avatar
Dominic R. Jensen
Hello Darling, Please call me
Join date : 2017. Dec. 31.
Age : 24
Hozzászólások száma : 10
Tollvonásainak száma : 7
Re: New conception - Abel - Dominic
2018-03-20, 17:02


- Sejtettem.. Ezt a poént senki se tudja megállni. - sóhajtok, de nem is igazán érdekel már. Hozzászoktam általánosban, gimiben és az egyetemen is..
Szavaira végignézek magamon, még így ezután a hajmeresztő eset után is ruhám viszonylag rendezett, kezemben a mappa, még szemüvegem is sikerült megtartanom. Amit mond, az sajnos teljesen helytálló, mire csak bólogatni tudok elfogadva igazát. - Ha így fogalmazza meg, akkor valóban egyszerűbbnek tűnik a dolgok kimenetele.. Nem téved, bár örülnék neki. Eddig mindig a túlzott munkamániám volt a probléma, amire Ön, mint ismeretlen, akivel most először találkoztam nagyon szépen rá is mutatott.. Azt hiszem tényleg eláshatom magam.. - sóhajtok kissé szomorkásan. Ha már egy vadidegennek is az jön le, hogy munkamániás vagyok, akkor mit mondjak? Ez már tényleg súlyos.
Úgy látom, nem igazán örül a hirtelen változásnak, naná, hogy észrevettem az önéletrajzomat. Olyan hülye vagy Dominic! Morgok magamra, de már késő. Próbálok valami nagyon jó indokot még hozzáfűzni, mivel eddigi szövegem nem igazán nyerte el tetszését, meg nem is hitte el.. De miért is tenné? Hisz alig 10 perc alatt lazán felmérte teljes személyiségemet. Vagy legalább is egy jó részét.
- Hátőőő... - kezdenék habogni, majd megsértődésére, hál isten, torkomra forr következő átgondolatlan hülyeségem, amit biztos nem hinne el, így csak magam mentem végül is. De valahogy, amit mond, ez a szöveg a származással valahogy nagyon nem kerek. Nem is igazán értem, hogy jött ide. - He? Vagyis... Hogy mi? - nézek rá értetlenül. Fogalmam sincs hogy kéne reagálni erre a hirtelen jött felháborodásra. Csak állok, és erőteljesen gondolkodva, de értelmet nem lelve nézem, ahogy duzzogva néz rám. Csak fejem kezdem tehetetlenül csóválni értetlenségemben. - Mi van?
Próbálom napolni a témát, mikor az ő ruházata is górcső alá kerül, és akárcsak én az előbb ő is nyilvánvaló hazugságokkal lát el. Szép kis ismeretség. Egymáshoz dobáljuk a nyilvánvalóbbnál nyilvánvalóbb hazugságokat, és úgy teszünk, mintha elhinnénk, amit a másik mond. Mély, fáradt sóhajjal nyúlok arcomhoz és csippentem össze orrnyergem. Lassan már az se zavarna, ha csak be akar cserkészni.
Aztán végül is előáll az igazsággal. - Úgy tudtam! - tör ki belőlem akaratomon kívül, hogy igazam volt, aztán előveszem jobbik eszem. - Már bocsánat.
Ahogy tovább hallgatom kissé bizalmatlanul nézek felém nyújtott kezére - Szóval nem vacsorát keres? Vagy reggelit, vagy minek hívja.. - kérdem óvatosan, mert lássuk be, amit mond, ahhoz nagyon is lenne kedvem. Aztán mélyet sóhajtok, és mielőtt válaszolhatna felelek - Tudja mit? Már azt se bánom. -  megfogom kezét - Dominic R. Jensen. Jelenleg munkanélküli mérlegképes könyvelő. Bár még nincs túl sok munkatapasztalatom. - engedem el kezét, majd ha lúd legyen kövér alapon előhúzom a már elindított papírt mappámból, és felé nyújtom önéletrajzom. - Nem teljes, az utóbbi fél évet egy kisebb cégnél töltöttem.. Ha gondolja, beleírhatom a teljesség kedvéért.. - vonok vállat.
Vissza az elejére Go down
avatar
V. A város ura
Abel Milai
Hello Darling, Please call me
Join date : 2016. May. 02.
Hozzászólások száma : 60
Tollvonásainak száma : 62
Re: New conception - Abel - Dominic
2018-04-04, 18:26


-Nem kell úgy megforgatni azt a kést bennem.  Nekem még újdonság- Zsörtölődök gyermeki daccal. Igen is jó poén majd ha 400 évig piszkálják vele elhiszem ho…. addig a hullája sem marad meg ha nem mumifikálódik. Eh… véges lények és az ő véges humorérzékük. Amúgy sem ezért érdekes nekem a figura. Bár ha nekem fog dolgozni már megvan a becenév, ami mindent könnyebbé tesz.
Szavaira muszáj mentegetőznöm, még a végén mély depresszióba zuhan a tag és nem az én számláim fogja kaparni hanem a csuklóját egy pengével. Kezem felemelem és jobbra balra hessegetek. – Nincs itt semmiféle gond. Netán bűn ha valaki szereti az alapos munkát? Én honorálnám ha ilyen teljesítmény dübörögne az irodában.- Ez a tag lehet tényleg ugrani akart, csak még ő sem tudta.
A műsorom betalál teljesen összezavarodik a zsidó vámpír gondolatától. Vajon azokat a dávidcsillag égeti? Fog rajtuk a kereszt? Miért fog rajtam a kereszt ha ateista vagyok? Vagy ha egy zsidó vámpír megtér, akkor gyengeséget vált? Azt hiszem a kis közjáték még engem is összezavart. Koncentrálunk az álcára. Mitől fél a buddhista vámpír? Na jó Abel... elég!
- Mi, mi van? Nem dolgoznál egy vámpírnak csak mert zsidó, az van. Jó hogy nem követelsz tőlem izraeli földet, te rasszista szörnyeteg. Vagy állsz neki kart lengetni. Megáll az eszem. Ajánlok egy jó melót ez meg itt fintorog mert nem vagyok árja.- Mutatok felé két kézzel mintha a minket körülvevő éjszakának magyaráznék.
Nehéz megállni röhögés nélkül, de némi önuralommal sikerül.
Az a hangos úgy tudtam kicsit szíven vág. egész jól hazudtam egy daraig.-Semmi baj. Nem vagyok kiemelkedő színészi tehetség. - Ismerem el némi csalódottsággal. -  Nem, nem vágyok egy férfi vérére. Miféle szar filmeket nézel te rólunk? Eszembe jut a Twillight. Ne válaszolj.A lényeg annyi hogy inkább egy csini csaj nyakára cuppannék, aki önként alig várja hogy megharapjam. A másik út annyira felesleges. A sikítozás, ellenkezés, utána nyomozás. Csak felesleges nyűg. Mindezt egy buzulós harapásért megtenni pedig olyan mint megbaszni egy tigrist. Veszélyes és semmi értelme. -
A jég végre megtörik ő pedig kézrázással beleegyezik önként. Csodálatos. –Mindent ki fogok nézni az önéletrajzodból. Neked csak annyi dolgod van hogy a kárhozottak cirkuszánál jelentkezz egy biztonságinál.Közöld hogy munka ügyben jöttél Abelhez onnan simán fog menni minden.- Körbenézek és nincs más csak a sötétség. Hát így tényleg nem valami biztató  a társaságom.
- Khm... szóval van kedved valamerre elugrani és kicsit kiengedni azt a gőzt?-
Vissza az elejére Go down
avatar
Dominic R. Jensen
Hello Darling, Please call me
Join date : 2017. Dec. 31.
Age : 24
Hozzászólások száma : 10
Tollvonásainak száma : 7
Re: New conception - Abel - Dominic
2018-04-17, 17:46


- Elnézést.. - sóhajtok mélyet, és megjegyzem, hogy a középső nevem többé nem fogom kiejteni teljesen, ha bemutatkozom. Az lesz a legegyszerűbb megoldás.
- Mostanában kezdem azt érezni, hogy bűn, ha valaki végzi a dolgát.. - biccentek szavaira - De ennek ellenére nem tudok változni. Ilyen vagyok.. Szeretem a munkámat rendesen elvégezni, ha már nekiállok. Alaposan és ha valamit elrontok, azért vállalom a felelősséget. - bólintok rá szavaira, egyet értve.
Értetlenül nézem az előttem álló alakot, aki nyíltan rasszizmussal vádolt meg, és nem tudom, hogy mire fel, vagy mit tegyek most. Ledermedtem úgy igazából. Ez most mi volt? - Én csak.... - nyögöm ki, de nem igazán tudok mást hozzátenni, csak csendesen nyitogatom és csukogatom a szám, mint valami hal. Nem igazán tudom, mit mondhatnék most. Kitörésén még meg is lepődök, főleg, mikor felém kezd mutogatni, mintha valaki más is lenne itt. Aggódva nézek körül. Sötét este van, és itt van egy szörnyeteg, aki elviekben munkát ajánl. Nem biztos, hogy tetézni kéne ezt... bármivel is..
- Nos, ne haragudjon meg, de aki csak úgy poénból fejjel lefelé lóg öltönyben egy hídon, az eléggé lejövős, hogy nem ember. Főleg az után, hogy mindenféle erőlködés nélkül, sőt, poénkodva kap el egy hídról leeső másik személyt, aztán vissza is dobja a hídra, és maga is visszamászik minden nehézség, vagy akár ruhagyűrődés nélkül.. - jegyzem meg, majd megkönnyebbülök. Lám vannak még csodák, egy hetero vámpír.
- Ezt igazán örömmel hallom.. - felelem erre a kérdésre és az utána hallott kis monológjára - Én se örülnék, ha egy másik férfi rágcsálná a nyakamat, bármilyen célból is.. - amit a filmnézési  szokásaimról mondott, az viszont sért - Nem igazán szokásom kommersz hülyeségeket nézni a tévében. Jobb szeretem a tudományos műsorokat. Egyébként meg elég sok pletykát lehet hallani a városban. Az alapján pedig nehéz megmondani, hogy most vajon igaz vagy sem. Vagy ki meri jelenteni, hogy nincsen a városban olyan férfi nemű vámpír, aki a saját nemére is gerjed? Úgy hallottam, hogy inkább ez a gyakoribb.. Honnan tudjam, hogy Ön véletlenül pont a kivételek közé tartozik?! - jön ki belőlem félelmemmel a feszültségem.
A kézrázás után biccentek - Rendben.. Mikor tudok munkába állni? - nézek rá kérdőn.
- Attól függ, hogyan, és mit jelent Önnél a gőz kiengedése? - nézek kérdőn a vámpírra.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Hello Darling, Please call me
Re: New conception - Abel - Dominic


Vissza az elejére Go down
 
New conception - Abel - Dominic
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Shining Darkness :: St. Louis - Játéktér :: A városon belül :: Külváros :: Folyópart-
Ugrás: